Loading...

 

ACTUA

Twee nieuwe handelspanden langs de N9

LOVENDEGEM - Met de sloop van twee oude villa’s is de Waarschootse familie Gyssels gestart met een nieuwbouwproject langs de N9 in Waarschoot. Er komen negen appartementen en twee winkelruimtes, waar al zeker een Aveve ‘nieuwe stijl’ zijn intrek neemt.

De commerciële ontwikkeling van de N9 in Waarschoot concentreerde zich jarenlang op het stuk tussen het kruispunt Kere-Jagerpad-Schoolstraat en Beke. Maar nu is ook richting Eeklo die beweging ingezet. Interieurbedrijf Vlatex is vorige maand al begonnen met de bouw van een nieuwe winkel met daarboven vijf flats.

Ook de familie Gyssels, die op de Oostmoer in Waarschoot al tientallen jaren de Aveve-winkel uitbaat, gaat er weldra bouwen. De voorbije weken gingen twee villa’s langs de Guido Gezellelaan tegen de vlakte. Die maken plaats voor een handelsruimte met serre, een tweede handelsruimte die verhuurd wordt en negen koopappartementen met ruim terras.

De komende vier jaar krijgen zowat alle 250 Avevewinkels in ons land een make-over. Daarvoor wordt zelfs de wereldberoemde slogan ‘tuin, dier, bakplezier’ vervangen door ‘hier groeit plezier’.

“Aveve wil al haar winkels ‘remodelen’ met meer accent op beleving”, verduidelijkt Johan Gyssels. “Die vernieuwingsoperatie komt voor ons op een perfect moment. Met een nieuwe winkel kunnen we volop meegaan in dat verhaal.”

Zoon Sander (30), die vorig jaar de leiding van de Waarschootse Aveve overnam van zijn ouders, Johan en zijn echtgenote Leen Van Wassenhove, gaat op de nieuwe locatie de zaak verder leiden.

Ruime serre

“Om te groeien met het oog op de toekomst moet je investeren. Onze winkel komt langs een drukke steenweg, waar onze zichtbaarheid groter zal zijn. Langs de linkerzijde van onze nieuwe zaak komt een serre, waar ook de ingang komt. Klanten zullen dus binnenkomen in een ruime serre met veel planten, wat meteen aansluit bij de beleving waarop we willen mikken.”

Architecte Lise Standaert uit Waarschoot tekende de plannen. De werken starten na het bouwverlof en zullen, als alles volgens plan verloopt, tegen het najaar van 2020 klaar zijn. De Aveve-winkel in de Oostmoer blijft open tot de opening van de nieuwe winkel. Voor de winkel in de Oostmoer wordt uitgekeken naar een nieuwe huurder.

Bron: Het Nieuwsblad, 23/07/2019

 

 

Laten we praten